چرا بعد از خوردن صبحانه گرسنه می شویم؟
از نظر متخصصان تغذیه صبحانه وعده بسیار مهمی در میان وعدههای غذایی روزانه به حساب میآید.
اغلب متخصصان و کارشناسان علوم غذایی اتفاق نظر دارند که صبحانه سلامت
در این باره با مسعود فیروزکوهی، کارشناس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی
دلیل گرسنگی پس از صرف صبحانه چیست؟
تعداد زیادی از افراد، پس از صرف صبحانه دچار گرسنگی زودهنگام میشوند و
اشتها و ولع بیشتری به خوردن ناهار پیدا میکنند، اما همین افراد با حذف
وعده صبحانه دیرتر گرسنه میشوند و گاه تا هنگام عصر، اشتهایی به خوردن
ندارند. فیروزکوهی میگوید، مصرف زیاد مواد شیرین در این وعده مثل انواع
مربا، قند، شکر، چای قند
به این دلیل توصیه میشود، در این وعده بیشتر از مواد پروتئینی و فیبری استفاده شود و همراه با مواد شیرین، یک ماده پروتئینی نظیر شیر، تخم مرغ و پنیر مصرف شود. همچنین استفاده از نان سبوسدار یا جو در این وعده با ایجاد سیری طولانیمدت فرد را کمتر دچار ریزهخواری میکند.
حذف صبحانه و لاغری وزن لاغری سوخت و ساز کاهش وزن سوخت و ساز بدن
آیا میتوان با حذف صبحانه و کمک به کاهش اشتها از این رویه برای کاهش اضافه
دلایل مهم خوردن صبحانه انرژی مغز
صبحانه باعث افزایش
گنجاندن غذاهای غنی در وعده صبحانه شیر سالمندان فلفل کودکان مشکلات خوراک
صبحانه خوب و با کیفیت چه صبحانهای است و چه مواد مغذیای را میتوان در
وعده صبحانه گنجاند تا آن را غنی کند؟ صبحانه غنی و مقوی، صبحانهای است که
به اندازه کافی پروتئین و فیبر در آن گنجانده شده باشد. تخم مرغ، پنیر و
شیر از ترکیبات حاوی پروتئین هستند که وما باید در سفره صبحانه گنجانده
شوند.
جایگزین شیرینیهای سفره صبحانه
توت خشک، خرمای خشک زاهدی، کشمش یا مویز از جایگزینهای با ارزش قند صبحانه
و شیره میوهها و عسلهای طبیعی کم گلوکز مناسبتر و مغذیتر از شکرند.
مربا و مواد شیرین بجز عسل طبیعی بهتر است محدودتر و فقط بعضی روزها همراه
یک ماده پروتئینی مانند شیر یا پنیر مصرف شود.
کره و سرشیر بخوریم یا نه؟
برای تنوع در وعده صبحانه یکی دو روز در هفته میتوان از کره، سرشیر، خامه و
پنیر خامهای استفاده کرد. این گروه جزو چربیها محسوب میشوند، نه
لبنیات. در افراد بالغ و بیماران بهتر است محدود و در کنار مواد پروتئینی
مصرف شوند. برای کودکان، نوجوانان و حتی جوانان فعال مصرف آن آزادتر است،
اما نباید زیادهروی کنند.
نان صبحانه نباید باگت و ساندویچی باشد
برای وارد کردن فیبر در وعده صبحانه که کمک زیادی به مهار اشتها و جلوگیری
از افزایش ناگهانی قند خون میکند، باید روزانه از نان سبوسدار یا نان جو
استفاده شود و با توجه به این که میزان سبوسگیری از آردهای سنتی ما رو به
افزایش است، میتوان از نانهای سبوسدار و مغزدار و کنجددار صنعتی
کارخانهای که تایید شده و تحت نظر مسئولان فنی تولید میشوند، استفاده
کرد. اغلب نانهای فانتزی و ساندویچی فاقد سبوس هستند.
میزان نان مصرفی بسته به جثه فرد، فعالیت، نوع صبحانه و برخی موارد دیگر متفاوت است، اما بهتر است یک تا سه واحد نان سبوسدار یا نان جو ۵۰ درصد (متشکل از ۵۰ درصد آرد گندم و ۵۰ درصد آرد جو) استفاده شود که شامل یک کف دست یا ۳۰ گرم نان است که میتواند تا سه کف دست یا ۹۰ گرم افزایش یابد که البته در مورد نان لواش هر واحد آن برشهایی به اندازه چهار کف دست میشود.
نیمرو و املت چطور؟ فشار خون گوجه فرنگی
در افراد سالم، مصرف نیمروی کم روغن در وعده صبحانه به عنوان تنوع مشکلی
ندارد. ایمنترین روش طبخ تخم مرغ، آب پز کردن آن است. در بیماران دیابتی و
مبتلایان چربی و
در وعده صبحانه زیادهروی نکنید چاقی و اضافه وزن
این که میگویند در وعده صبحانه به هر میزان که اشتها دارید بخورید، چون
تنها وعدهای است که سبب افزایش وزن نمیشود، صحت ندارد. صحیح است که
صبحانه مهمترین وعده غذایی است، اما در هیچ وعدهای نباید زیاده روی کرد،
زیرا باعث
درباره این سایت